VIMA DRAIN 8/500 И 8/600 - дренажни мембрани

alt


Описание
Дренажни мембрани от HDPE - високоплътен полиетилен със специален профил. Използват се за хидроизолация на подземни и надземни строителни съоръжения и елементи. Устойчиви са на хидростатично налягане, процеси на гниене, не се влияят от минерали, бактерии и хумусни киселини, съдържащи се в почвата, издържат на високи механични натоварвания. Притежават висока устойчивост на химически агресивни вещества. Дренажните мембрани не са токсични.


Производител: Vimatec – Гърция

Области на приложение

  • Отводняване на сутеренни помещения, подземни елементи, тунели, канали, промишлени и граждански съоръжения.
  • Хидроизолация и отводняване на вертикални повърхности – основи и стени.
  • Предлага изключителна защита на хидроизолиращите мушами, а също и на мазаната хидроизолация на циментова основа – WATERBLOCK от повреждане по време на обратната засипка. VIMA DRAIN осигурява особена защита при проникване на вода – бързо я дренира от фундамента, благодарение на структурата си. Формата на мембраната позволява циркулация на въздуха, запазвайките стените сухи. Позволява покриване на повърхността с обикновено хоризонтално застъпване. Полага се по всяко време директно върху навлажнени стени.
  • Хидроизолация и отводняване на хоризонтални повърхности – покриви, тераси, игрища, паркинги и др.
  • VIMA DRAIN действа перфектно като разделящ слой между битумната мушама и финишните покрития – пясък, чакъл и бетон. Служи и като подова подложка, която благодарение на своята стабилна структура позволява отвеждането на водата.
  • При покривните градини VIMA DRAIN служи като перфектна антикоренова бариера, непозволяваща разкъсването на мушамата, тъй като тя се завива на странично разположените страни. Закрепва се посредством стоманени гвоздеи и фиксатори, и завършващ профил. Използването на специални крепежни елементи увеличава механичната якост на закрепването при обратния насип. Накрая дренажната мембрана се покрива с почва.

АКСЕСОАРИ
- HDPE фиксатори – поради формата им, те перфектно прилягат към мушамата. Предлагат се в кутии: 200 бр. и 200 стоманени гвоздея.
- HDPE профил – гарантира защита на горната част на мембраната. Профилът се фиксира в горния край със стоманени гвоздеи в специални отвори. Той укрепва мембраната срещу свличане, не допуска проникване на почва между VIMA DRAIN и стената, което би намалило вентилацията. Профилите са дълги 2 м. За всеки профил са необходими 8 бр. стоманени гвоздеи. Предлагат се в кутии – 5 профила и 400 бр. гвоздеи.

Предимства
Материалите са леки, лесни за превоз, за монтаж, здрави и ефективни. Заместват отводнителните насипи с голям обем и тегло.

Монтаж
Хоризонтално полагане: Рулото се развива по ширина - започва се от ръба на стената, от ляво на дясно, като се оставя по 1÷1.5 м разстояние при ъглите, което се покрива след това и отделните листове се застъпват на разстояние 20÷30 см. Върху местата, където се съединяват се полага допълнително уплътнително парче от мембраната. Закрепват се чрез пирони с широки глави с дължина 40 мм или с обикновени стоманени пирони /за бетонови основи/ или специални дюбели, които се поставят с пистолет.
Вертикалното полагане се извършва по същия начин.

Предпазни мерки
Да се избягва прякото действие на ултравиолетови лъчи. При хоризонтално отводняване да се избягват ненужни движения върху мембраната.

Технически характеристики

 ПОКАЗАТЕЛИ

 IP – 95/ N20

 Vima Drain 8/500

 Vima Drain 8/600

  Височина на конусите

20 мм

~ 8 мм

~ 8 мм

 Водоотвеждащ капацитет

около 10 л/см

около 4.6 л/см

около 5 л/см

Тегло

1 000 гр/кв.м

500 гр/кв.м

600 гр/кв.м

Якост на натиск

 150 KN/m2

  200 KN/m2

 250 KN/m2

Работна температура

-40º до +80º С

-40º до +80º С

- 40º до +80º С

Размери на ролката

2.00 м  х 20.00 м

2.00 м  х 20.00 м

 2.00 м  х 20.00 м

 

 Опаковки

Рула 2 м х 20м

 О
 

 

ПРЕВОДАЧ

Bulgarian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Полагане на хидроизолация

You are here