WATERFIX - бързовтвърдяващ цимент

alt

 

 

 

 

 

 

Описание 
WATERFIX е модифициран цимент с ускорено времесвързване, който се смесва само с вода. 

 Производител: Vimatec - Гърция

Области на приложение
За мигновено спиране и запечатване на течове.
В строителни разтвори - за бързо възстановяване на бетонови повърхности.

Особености

 • Бързото втвърдяване е предимство, когато традиционната замазка може да бъде отмита от вода или когато времето е определящ фактор при изпълнение и възстановяване.
 • Идеален за запълване на отвори, като водозащитно приложение в комбинация с покритие от WATERBLOCK.
 • Лесен за полагане, нуждае се само от вода.
 • Не съдържа хлориди.

Технически характеристики

 • Тегло: 1.09 кг/л
 • Вода % за смесване за запечатване на водни течове: 30% от теглото
 • Първоначално времесвързване: 1 мин. (+20ºС В/Ц=0.30)
 • Крайно времесвързване: 3 мин (+20ºС В/Ц=0.30)
 • Устойчивост към налягане след 28 дни (EN 196-1): 32 H/мм²
 • Устойчивост към сгъваемост след 28 дни (EN 196-1): 6.5 H/мм²
 • Ефективност на обема на втвърдения цимент: 1.5 кг Waterfix/л


Указания за употреба


1. ЗАПЕЧАТВАНЕ НА ВОДНИ ТЕЧОВЕ:

WATERFIX се добавя към водата (вода - 30%, желателно е да бъде топла) при непрекъснато бъркане, докато се получи необходимата консистенция. За запечатване на водни течове сместа трябва да придобие консистенция на мокра глина и да бъде плътно притисната към повърхността за не по-малко от 50-60 сек. Ако има вода под налягане, за по-добро полагане на WATERFIX, отворът се разширява към вътрешността /във форма на лястовична опашка/ с длето или подходяща вибромашина. Moже да се наложи повече от един опит за запечатване на теча в зависимост от големината на отвора.
При по-голям обем работа или при случаи, изискващи по-голяма дебелина на покритието, WATERFIX може да бъде смесен с 1 до 3 обемни части ситен пясък, преди прибавянето му към водата. В този случай ще има слабо удължаване на времето за втвърдяване.
За постигане на ефективна и дълготрайна водонепропускливост втвърденият WATERFIX се покрива с няколко пласта WATERBLOCK.

alt

 alt

alt

    2. ФИКСИРАНЕ - СВЪРЗВАНЕ:
Разбъркан с пясък, WATERFIX образува бързовтвърдяващ се модифициран цимент, идеален за фиксиране на метални структури, машини за анкериране и възстановяване на циментови елементи. Препоръчва се добавяне на сместта (WATERFIX + пясък в съотношение 1:3). При добавяне на вода 65-70% от теглото на WATERFIX, първоначалното времесвързване на цимента се установява в продължение на 3 минути. Крайното времесвързване се установява в продължение на 6-7 минути.

Забележки

 • По време на втвърдяването, след смесването на WATERRFIX с вода, в продължение на 1 минута сместа трябва да бъде употребена.
 • Полагането трябва да се извърши бързо. Сместа се приготвя само в необходимото количество.
 • Когато не е необходимо бързо втвърдяване, времето за втвърдяване може да бъде удължено до желаното чрез прибавяне на обикновен цимент.
 • Веднъж втвърденият материал не трябва да бъде размесван с вода.
 • WATERFIX, както всички циментови продукти е абразивен и при приготвянето и полагането на сместа трябва да се използват гумени ръкавици. Ако от материала случайно попадне в очите, изплакнете ги обилно с вода, но не ги разтривайте.
 • Началото и краят на втвърдяването са свързани с температурата на околната среда и количеството прибавена вода. Желателно е да се експериментира с малко количество WATERFIX преди употребата му.

Съхранение
WATERFIX се съхранява на сухи места и има трайност 12 месеца.

Опаковки
Кутии по 1 кг, 5 кг и 20 кг.

Хигиена и безопасност на труда
Полагането става с ръце и изисква да се носят гумени ръкавици. Да се спазват изискванията на Правилника по безопасност на труда при изпълнение на СМР.


 

 

ПРЕВОДАЧ

Bulgarian Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Greek Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish

Полагане на хидроизолация

You are here